onsdag 29. desember 2010

Romjulsdrøm

Jeg leste følgende ordtak i lokalavisen i dag: For i julen har man tid til å ha tid (Asta Lie Isaachsen)
Aktiviteten på bloggen min tilsier vel kanskje at tiden har gått litt for fort for min del. Samtidig så har jeg hatt tid til å gjøre andre koselige ting - vært sammen med familie og venner, spist god mat og kost meg.
I tillegg har jeg jobbet tre dager, så ja....dagene går virkelig fort.

En skulle vøri fire år i romjul`n synger Alf Prøysen i sangen Romjulsdrøm.
Jeg tror ikke det bare er fireåringer som skulle ønske det. Det er faktisk en koselig tid for en 40 åring også :-) Romjulen er en deilig tid, og kunne gjerne vart lenger, synes jeg.
I julen forsterkes alt - maten smaker ekstra godt, blomstene  lukter ekstra godt, mennesker er ekstra snille med hverandre og har ekstra god tid til hverandre:-) Samtidig forsterkes også de vonde følelsene - sorg og savn. Romjulen er nok ikke en drømmetid for alle...


Her i huset ble juletreet pyntet lille julaften. Når det var gjort, senket julefreden seg og det var tid for sofa, TV og masse godt å spise, sammen med mine to barn. Koselig!!Julaften ble feiret som seg hør og bør, med gudstjeneste, pinnekjøtt og masse pakker og liv og røre.
1.juledag var det middag hos mine foreldre. 3.juledag var det kalkun-fest her hos oss, med 15 mennesker til middag. Nå har det vært et par dager med jobbing, og gleder meg til noen fridager og hyggelig nyttårsfeiring sammen med gode venner.

På kjøkkenbenken har jeg pyntet med litt rotting. Lykten er fra Riviera Maison. Håndkledet er fra Lexington og krukkene er kjøp på Mosters Hus i Lyngdal.
Håndkledet er kjøpt på butikken To Fruer i Lillesand - en butikk jeg varmt anbefaler. En kjempe koselig butikk, og utrolig hyggelig betjening. Der er varer fra bl.a. Lexington og Greengate.


 Ønsker alle en fortsatt riktig god jul!!

Klem fra Janne1 kommentar:

  1. Hei hei
    Rart hvordan dialekt brukes og hvor det brukes. I Flekkefjord der jeg er fra sier vi ikke å drøse og når jeg kom hit til Ålgård så hadde jeg aldri hørt om det en gang...forstod ikke hva de snakket om når de snakket om å drøsa. he he
    Ja ja selvfølgelig vil jeg følge bloggen din videre. Skulle bare mange. Jeg synes det er så kjekt at det dukker opp folk "heimfrå" i blogglandia. Ha en fin fin dag videre så blogges mi:)

    SvarSlett